Aanslagpleger London Bridge hield zich aan voorwaarden van vrijlating

londen

De aanslagpleger die twee mensen doodde op London Bridge hield zich aan de voorwaarden van zijn vrijlating uit de gevangenis in december 2018, zegt assistent-politiecommissaris Neil Basu zaterdagavond bij een persconferentie.

De 28-jarige man uit het Engelse Staffordshire verwondde vrijdag vijf personen met een mes, twee van hen kwamen om het leven. De aanslagpleger werd dodelijk getroffen door een politiekogel. In 2012 kreeg hij celstraf voor een terroristisch misdrijf. De Britse politie heeft geen bewijs gevonden dat er medeplichtigen zijn van de aanslag op de London Bridge van vrijdagmiddag, laat Basu weten.

 Er zijn twee panden doorzocht. Dit zijn een adres in Staffordshire en in Stoke-on-Trent, in het westen van Engeland. Wat voor panden dit zijn en waarom deze zijn doorzocht, is niet bekendgemaakt. Assistent-politiecommissaris Basu bedankte het publiek tijdens de persconferentie voor hun bijdrage aan het onderzoek. De politie ontving ruim vijfhonderd beelden van de aanslag om te kunnen analyseren.(NU)…[+]