Acht duels schorsing voor Diego Costa na woede-uitbarsting tegen arbiter

acht

Diego Costa heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen mogelijk al gespeeld. De Spaanse voetbalbond wil de spits van Atlético Madrid voor maar liefst acht wedstrijden schorsen na zijn woede-uitbarsting richting een scheidsrechter in het verloren uitduel met FC Barcelona (2-0) van afgelopen zaterdag. Costa kreeg al in de 28e minuut een rode kaart in Camp Nou, nadat hij scheidsrechter Jesús Gil Manzano had uitgescholden en hem bij zijn arm had gepakt. De Spaanse international krijgt vier duels schorsing voor zijn scheldkanonnade – waarbij hij de moeder van Manzano zou hebben beledigd – en vier wedstrijden voor het fysiek bejegenen van de arbiter.

Atlético kan nog wel in beroep gaan tegen het schikkingsvoorstel. Mochten de Madrilenen toch akkoord gaan, dan is het seizoen voor de dertigjarige Costa voorbij. Er staan namelijk nog maar zeven speelronden op het programma in La Liga. Met een man minder verloor Atlético met 2-0 in Barcelona door doelpunten van oud-Ajacied Luis Suárez en Lionel Messi, die pas in de laatste vijf minuten van de wedstrijd scoorden. Door de overwinning vergrootte koploper Barcelona de voorsprong op naaste belager Atlético naar maar liefst elf punten.(NU)…[+]