Acht jaar celstraf voor gewapende roofoverval

rechten 3a

PARAMARIBO – Regillio H (32) verdwijnt acht jaar achter de tralies voor het plegen van een gewapende roofoverval in een bar annex woning aan de Kankantriestraat samen met vijf anderen. Een van zijn kompanen kwam om bij de roofoverval. Rechter Siegline Wijnhard zag gisteren geen reden om af te wijken van de strafeis van het Openbaar Ministerie. Zij zegt dat Regillio H, die meerdere malen in aanraking is gekomen met justitie, geen lering heeft getrokken uit zijn eerdere veroordelingen en wederom bijdroeg aan het gevoel van onveiligheid in de samenleving.

De magistraat zegt dat de rovers die gewapend en gemaskerd waren, niet schroomden om geweld te gebruiken. Zij heeft de in beslag genomen koevoet, pijpentang, het kapmes en de vuistvuurwapens verbeurdverklaard. Het slachtoffer werd op 2 april aangetroffen met kapverwonding aan zijn rechteronderarm. Daar werd ook het lijk van een van de daders aangetroffen.

Achter de woning waren er twee dode honden die bleken te zijn vergiftigd. Een ijzeren tussenpoort was geforceerd om het pand in te gaan. Het slachtoffer ging via de trap naar beneden. Een van de rovers greep hem vast en duwde hem tegen de grond. Hij mocht geen lawaai maken en de rovers vroegen naar geld. Hij zag de twee andere mannen die gewapend waren met een kapmes en een vuistvuurwapen. Hij zag kans op een van de rovers te schieten, die dodelijk werd geraakt. Hij schoot ook op Regillio H die werd geraakt in zijn buikstreek. Een van de rovers gooide een kapmes op hem. Van de benadeelde werden onder meer sigaretten en munten weggenomen. Op 4 april werd Regillio H aangehouden bij de Spoedeisende Hulp. Hij verklaarde in eerste instantie de schotverwonding in het achterland te hebben opgelopen, maar gaf daarna toe dat het gebeurde bij een roofoverval…[+]