Acht maanden geëist tegen verdachte dodelijke aanrijding

clerks

PARAMARIBO – Tegen militair Shaswien K is vorige week acht maanden voorwaardelijke celstraf geëist met een proeftijd van drie jaar voor het veroorzaken van een dodelijke aanrijding aan de Mawakaboweg op 6 mei. De auditeur-militair eiste ook een boete van SRD 1500, subsidiair een maand hechtenis. Hij vroeg ook de ontzegging van de rijbevoegdheid van de man voor een jaar onder aftrek.

De auditeur-militair zegt dat Shaswien K een aanrijding veroorzaakte ten gevolge waarvan een voetganger overleed. Shaswien K reed over de Mawakaboweg en moest uitwijken voor enkele voertuigen die op de linkerberm geparkeerd waren. Bij die manoeuvre reed hij een voetganger aan. De auditeur-militair zegt dat de bevindingen zijn dat de door de verdachte aangegeven snelheid niet overeenkomt met het beeld dat ter plekke is aangetroffen. Volgens hem hield de man met zijn snelheid onvoldoende rekening met de situatie ter plekke. Hij zegt dat de militair onoplettend was met als gevolg een aanrijding met dodelijke afloop.

De advocaat van Shaswien K zegt dat het slachtoffer de dood aan zichzelf te wijten heeft, omdat die zonder op te letten de weg probeerde over te steken. Hij werd geschept door het voertuig van de militair. De raadsman zegt dat een getuige verklaarde dat het slachtoffer behoorlijk dronken was en niet eens op beide benen kon staan. Daarom is de verdediging van oordeel dat niet bewezen is dat het aan Shaswien K te wijten is dat de man het leven liet. De auditeur-militair is de mening toegedaan dat er geen sprake is van medeschuld van het slachtoffer. Op 9 november wordt de behandeling van deze zaak voortgezet…[+]