Ajax komt in spectaculair bekerduel met de schrik vrij tegen FC Utrecht

ajax

Ajax is woensdag met de schrik vrijgekomen in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. De Amsterdammers bogen in een spectaculair duel met FC Utrecht tot twee keer toe een achterstand om en wonnen met 5-4. In de Johan Cruijff ArenA was er precies één minuut gespeeld toen FC Utrecht brutaal de leiding nam. Ajacied Nicolás Tagliafico leed balverlies en het was Mimoun Mahi die de bal onder de debuterende Ajax-doelman Kjell Scherpen schoof: 0-1. Het antwoord van Ajax liet slechts zeven minuten op zich wachten. Een vrije trap van Dusan Tadic van zo’n 25 meter zeilde binnen. Op slag van rust zette Zakaria Labyad Ajax voor het eerst op voorsprong met een intikker van dichtbij, maar ook na rust wist FC Utrecht na ruim één minuut het net te vinden. Basisdebutant Devyne Rensch leverde de bal zomaar in en Mahi maakte zijn tweede doelpunt van de avond.(NU)…[+]