Ajax wint moeizaam van Istanbul Basaksehir in oefenduel

ajax

Ajax heeft zondag zijn derde oefenzege in de voorbereiding op het nieuwe seizoen geboekt. De Amsterdammers waren in het Oostenrijkse Bramberg met 2-1 te sterk voor het Turkse Istanbul Basaksehir. Eerder in deze oefencampagne won Ajax al met 2-11 van de amateurs van Quick’20 en met 5-2 van Anderlecht. Tegen het Deense Aalborg werd het 1-1.

Ajax kwam in de eerste helft op voorsprong via Kasper Dolberg, die van dichtbij afrondde na een vlotte combinatie tussen Carel Eiting, Dusan Tadic en Donny van de Beek. Halverwege de tweede helft werd het 2-0 voor de landskampioen. Basaksehir-aanvoerder Mert Gonuk leek de bal via de onderkant van de lat in eigen doel te schieten, al gaf Klaas-Jan Huntelaar voor de zekerheid nog een extra tikje zodat de bal in het net verdween. Kort daarna kwam de nummer twee van de Turkse competitie van vorig seizoen weer terug in de wedstrijd. Edin Visca passeerde Ajax-doelman Bruno Varela met een schuiver van net binnen het strafschopgebied.(NU)…[+]