Algerije bereikt achtste finales Afrika Cup, eerste zege ooit Madagaskar

algerije

Algerije heeft zich donderdag als derde ploeg geplaatst voor de achtste finales van de Afrika Cup. Madagaskar boekte tegen Burundi zijn eerste overwinning ooit. Algerije was in Caïro met 1-0 te sterk voor Senegal. Youcef Belaïli maakte vroeg in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd.

Door de overwinning komt Algerije na twee groepswedstrijden op zes punten. De ‘Woestijnvossen’ hebben in groep C drie punten voorsprong op nummer twee Senegal. In dezelfde poule boekte Kenia een 3-2-zege op Tanzania. Michael Olunga maakte tien minuten voor tijd de winnende treffer en bezorgde zijn land zo de tweede zege ooit op de Afrika Cup. Kenia bezet met drie punten de derde plek en Tanzania is zonder punten hekkensluiter.(NU)…[+]