Álvarez maakt in besloten onderling oefenduel eerste minuten voor Ajax

alvarez

Edson Álvarez heeft woensdag zijn eerste officieuze speelminuten voor Ajax gemaakt. De Mexicaan deed dat in een besloten onderling oefenduel, waarin reserves en spelers van Jong Ajax in actie kwamen. De 21-jarige verdediger werd al in juli voor zo’n 15 miljoen euro overgenomen van Club América uit zijn thuisland, maar sloot pas begin deze maand aan bij de selectie van coach Erik ten Hag.

Álvarez zat al enkele keren op de bank bij Ajax, zoals dinsdag in de gewonnen wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen PAOK Saloniki (3-2). Hij kwam nog niet in actie voor het eerste elftal.

De Mexicaan stond woensdag aan de aftrap in een elftal met onder anderen Quincy Promes, Perr Schuurs, Kik Pierie en Zakaria Labyad. Dat elftal ging met 3-1 ten onder, mede door een benutte strafschop van Danilo Pereira, die door Álvarez werd veroorzaakt. Álvarez zou zaterdag zijn officiële debuut voor de Amsterdammers kunnen maken, als Ajax in Limburg op bezoek gaat bij VVV-Venlo. Aftrap van die wedstrijd is om 18.30 uur.(NU)…[+]