Amerikaanse Republikeinen onthullen plan voor grote belastinghervormingen

amerikaanse belasting

De Republikeinse fractie in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft donderdag haar plan voor een belastinghervorming gepresenteerd. Dat plan bevat de door president Donald Trump beloofde verlaging van de vennootschapsbelasting van 35 naar 20 procent. Ook de inkomstenbelasting gaat omlaag.

 De huidige zeven belastingschijven worden teruggebracht naar vier. Het hoogste tarief voor de inkomstenbelasting is in de plannen 39,6 procent. Daarmee zijn de Republikeinen al iets tegemoetgekomen aan kritiek dat de rijkste Amerikanen bovengemiddeld zouden profiteren. In een eerdere versie van het plan was het hoogste tarief nog 35 procent.

In het plan worden ook grote Amerikaanse bedrijven aangepakt die hun winsten in het buitenland stallen. Multinationals moeten 10 procent belasting betalen over de winsten van buitenlandse dochterondernemingen die veel winst behalen. Buitenlandse bedrijven gaan tot 20 procent belasting betalen over betalingen die ze buiten de Verenigde Staten doen vanuit hun Amerikaanse ondernemingen.(NU.nl)…[+]