Arbeiders veroordeeld voor diefstal

rechten 3a

PARAMARIBO – Radjes T en Biorish B namen goederen uit het magazijn van hun werkgever CIC weg. Op 17 november 2018 is er aangifte gedaan. Rechter Duncan Nanhoe legde elk van de mannen twaalf maanden celstraf op waarvan negen voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar. Met de opgelegde straf blijven de mannen, die voor het eerst in aanraking zijn gekomen met justitie, op vrije voeten.

Het Openbaar Ministerie eiste twaalf maanden celstraf, waarvan acht voorwaardelijk onder aftrek. Aan de hand van camerabeelden is gebleken dat spullen zijn gestolen uit het magazijn. Een busje dat bestuurd werd door Biorish B, reed zonder verlichting naar CIC. Op de beelden is Radjes T herkend. Uit het onderzoek blijkt dat creoline en poederzeep zijn weggenomen. Radjes H geeft toe schuldig te zijn. Hij verklaarde dat Biorish B hem benaderde om de diefstal te plegen. Volgens hem kwam Biorish B met een bestelbus de goederen ophalen. Zij zouden de opbrengst verdelen na de verkoop van de gestolen goederen. Radjes T kreeg SRD 3500.

Advocaat Irene Lalji zegt dat haar cliënt Radjes T bekent betrokken te zijn geweest bij de diefstal. Op haar verzoek stelde de rechter de man op 12 maart voorlopig in vrijheid. Radjes H verscheen gisteren in de rechtszaal, maar Biorish B niet. Advocaat Shefani Amirkhan zegt dat Biorish B een andere baan heeft gevonden. Biorish B verklaart dat Radjes T hem benaderde om spullen weg te nemen uit het magazijn. Hij was in financiële problemen en ging in op het voorstel. Hij verkocht de gestolen spullen aan een winkelier en verdeelde de opbrengst met Radjes T…[+]