Argentinië moeizaam naar kwartfinales Copa América na zege op Qatar

argentinie

Argentinië heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de kwartfinales van de Copa América. De ploeg van bondscoach Lionel Scaloni versloeg in de derde en laatste groepswedstrijd Qatar met 2-0. Lautaro Martínez opende al in de vierde minuut de score in Porto Alegre. De aanvaller van Internazionale onderschepte een pass in de verdediging van Qatar en strafte de fout genadeloos af.

Sergio Agüero kreeg vervolgens meerdere kansen op de 2-0, maar de spits had zijn vizier niet op scherp staan. Qatar bood goed partij en op slag van rust was Bassam Al Rawi dicht bij de gelijkmaker met een vrije trap op de paal. Acht minuten voor tijd maakte Agüero aan alle spanning een einde en zorgde hij voor de beslissing. De spits van Manchester City schoof de bal binnen na een fraaie solo.(NU)…[+]