Arrestatie jongeman voor vernieling truck

politie

PARAMARIBO – Een jongeman is aangehouden voor vernieling van een truck in Para. Hij is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Deze zaak begon met een aanrijding tussen een truck en een personenwagen die bestuurd werd door een vrouw. De vrouw vond dat de truckchauffeur de veroorzaker is, terwijl de truckchauffeur vond dat de autobestuurster fout was. De automobiliste die niet in het bezit is van een rijbewijs belde haar vriend op die ter plekke kwam. De vriend wilde de zaak onderling afhandelen, maar de truckchauffeur wilde er een politiezaak van maken, omdat het gaat om een bedrijfstruck. De jongeman werd toen boos en nam een houwer uit de auto waarmee hij de truckchauffeur te lijf wilde gaan. Hij werd echter tegengehouden door zijn vriendin waarna de truckchauffeur wegreed.

Van de aanrijding was er geen schade aan de voertuigen. De vriend reed achter de truck aan en probeerde die tot twee keer toe klem te rijden, maar het gelukte hem niet. Doordat de truckchauffeur niet weet waar het politiebureau staat, reed hij eerst naar de Afobakaweg. Daar probeerde de jongeman hem ook klem te rijden. De chauffeur van de truck keerde op den duur op de weg maar nam een verkeerde straat waar hij werd klemgereden. Omstanders kwamen op de weg en begonnen de chauffeur te treiteren. Ook werden voorwerpen op de truck gegooid. De voor- en een zijruit werden kapotgeslagen. De chauffeur verklaart dat de jongeman een steen op de zijruit gooide, maar de verdachte ontkent dat. De verdachte ontkent ook dat de houwer van hem is. Hij beweert dat de menigte de vernielingen aanrichtte. Scherven kwamen op de truckchauffeur terecht waardoor hij schrammetjes opliep…[+]