Arsenal verslaat Newcastle en stijgt naar derde plek in Premier League

arsenal

Arsenal is maandagavond naar de derde plek in de Premier League gestegen. ‘The Gunners’ hadden aan een 2-0-zege op Newcastle United genoeg om Manchester United en Tottenham Hotspur op de ranglijst te passeren. Aaron Ramsey tekende na een half uur voor de openingstreffer in het Emirates Stadium. De aanvoerder kreeg de bal bij toeval voor zijn voeten na een actie van Alexandre Lacazette en schoot via de binnenkant van de paal binnen.

Vlak voor die treffer had Ramsey doelman Martin Dubravka al een keer gepasseerd, maar dat doelpunt werd afgekeurd vanwege een duw van Sokratis Papastathopoulos. De marge bleef lange tijd bij één, maar Lacazette gooide het duel in de 83e minuut alsnog op slot met een fraaie lob. De Fransman scoorde vlak daarna nog een keer uit een corner, maar maakte daarbij een overtreding. Pierre-Emerick Aubameyang begon verrassend op de bank bij Arsenal. De spits, met zeventien competitiedoelpunten de topscorer van de Londenaren, kwam in de 61e minuut het veld in voor Alex Iwobi en leverde de assist bij de 2-0.(NU)…[+]