Aubameyang na ‘goed gesprek’ in genade aangenomen bij Dortmund

aub

Pierre-Emerick Aubameyang keert vrijdag na een disciplinaire straf vermoedelijk terug in de wedstrijdselectie van Borussia Dortmund voor het uitduel met Hertha BSC.

 “We hebben maandag een goed gesprek met hem gehad”, zegt trainer Peter Stöger op de site van de club. “Hij heeft goed getraind. Als er niets verandert – en daar ga ik van uit – dan is hij voor morgen een optie.” Zaterdag kreeg de Gabonees nog een boete en werd hij buiten de selectie gelaten voor de wedstrijd tegen VfL Wolfsburg (0-0), omdat hij te laat kwam voor de teambespreking. Het was niet de eerste keer dat de 28-jarige aanvaller een disciplinaire straf kreeg bij Dortmund.

“Hij heeft zelf in de hand of ik hem opstel”, aldus Stöger over Aubameyang, die met dertien treffers clubtopscorer is. “Ik heb nog altijd plannen met hem, zolang hij gas blijft geven op de training.” “De rest van de technische staf en ik zijn vergevingsgezind. Als hij leert van zijn fouten is hij welkom, want zijn kwaliteiten zullen ons helpen.”(NU.nl)…[+]