Bale redt punt voor Real en krijgt rode kaart, knappe comeback Atlético

bale

Gareth Bale heeft zondag een hoofdrol opgeëist bij Real Madrid. De aanvaller uit Wales scoorde twee keer tegen Villarreal (2-2) en werd met twee keer geel en dus rood uit het veld gestuurd. Het waren de eerste twee goals van Bale dit seizoen in La Liga, waar Real na drie speelronden de vijfde plaats bezet. Met het gelijkspel bij Villarreal liet de ‘Koninklijke’ na te profiteren van de misstap zaterdag van FC Barcelona (2-2) op bezoek bij Osasuna.

De hoofdrol van Bale is opvallend, omdat hij eerder deze zomer nog moest vertrekken bij Real. Hij was dicht bij een lucratieve overgang naar China, maar die ketste af waarna hij zich terugknokte. Tegen Villarreal maakte hij in de blessuretijd van de eerste helft zijn eerste goal. Hij maakte daarmee de openingstreffer van Villarreal-aanvaller Gerard ongedaan. Een kwartier voor tijd bracht Moi Gómez de thuisclub opnieuw op voorsprong, maar Bale voorkwam dat Real de eerste nederlaag van het seizoen incasseerde. Hij schoot zes minuten voor tijd in de korte hoek raak. Opmerkelijk was dat de dertigjarige Bale daarna in de derde en in de vierde minuut van de blessuretijd geel kreeg, waardoor hij met rood moest vertrekken.(NU)…[+]