Barça met invaller De Jong langs Villarreal, De Ligt wint met Juventus

barca de jong

FC Barcelona heeft zich enigszins gerevancheerd voor de pijnlijke uitnederlaag tegen Granada. Met Frenkie de Jong als invaller werd dinsdag thuis met 2-1 gewonnen van Villarreal. Matthijs de Ligt boekte met Juventus een moeizame 1-2-uitzege bij Brescia.

Voor het eerst sinds zijn overgang van Ajax moest De Jong een competitieduel beginnen op de reservebank. Na ruim een uur spelen kwam hij als invaller van Sergi Roberto alsnog binnen de lijnen. De eindstand stond op dat moment al op het scorebord. Antoine Griezmann zette de thuisploeg in de zesde minuut op voorsprong, waarna Arthur er met een schitterende uithaal 2-0 van maakte. Santi Cazorla bracht op slag van rust de spanning terug, maar met de nodige moeite trok Barcelona de overwinning over de streep.

Lionel Messi begon voor het eerst dit seizoen in de basis na te zijn hersteld van een kuitblessure. In de rust bleef de Argentijn, die maandag werd verkozen tot wereldvoetballer van het jaar, echter in de kleedkamer achter omdat hij last had van zijn bovenbeen. Volgens trainer Ernesto Valverde was dat uit voorzorg.(NU)…[+]