Barça verliest eerste duel sinds augustus, Chelsea bekert door na penalty’s

barca

FC Barcelona heeft woensdagavond voor het eerst sinds augustus een wedstrijd verloren. Espanyol was met 1-0 te sterk in het heenduel van de kwartfinales in de Copa del Rey. In de FA Cup won Chelsea na strafschoppen van Norwich City en in Frankrijk boekte Paris Saint-Germain een monsterzege op Dijon: 8-0.

Jasper Cillessen stond onder de lat bij Barcelona tegen Espanyol. Voor de oud-Ajacied, die normaal gesproken als tweede doelman fungeert achter Marc-André Ter Stegen, was het pas zijn zesde officiële wedstrijd dit seizoen. Naast Ter Stegen begonnen ook Luis Suarez en Ivan Rakitic op de bank bij Barcelona. Lionel Messi stond wel aan de aftrap en had een kwartier na rust ook voor de 0-1 moeten zorgen, maar de Argentijn miste een strafschop. Messi heeft nu zes van zijn in totaal negen penalty’s in de Copa del Rey gemist.  Barcelona kreeg daarna geen grote kansen meer en moest in de slotfase vooral tegenhouden. Cillessen tikte na 82 minuten een vrije trap van Marc Navarro over de lat, maar de 38-voudig Oranje-international moest zes minuten later alsnog toekijken hoe Oscar Melendo de bal in de hoek schoof.(NU.nl)…[+]