Barcelona kwartfinalist in Copa del Rey na ruime thuiszege op Celta

barcelona

FC Barcelona heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinale van de Copa del Rey. Met Jasper Cillessen onder de lat werd in Camp Nou eenvoudig met 5-0 gewonnen van Celta de Vigo, dat de bekerhouder vorige week in de heenwedstrijd nog op 1-1 wist te houden.

Cillessen kreeg zoals gebruikelijk in het Spaanse bekertoernooi van trainer Ernesto Valverde de voorkeur boven Marc-André ter Stegen, die in de competitie en de Champions League onder de lat staat bij de Catalanen.

Barcelona stond na iets meer dan een half uur al op een royale 4-0 voorsprong. Dat was voor een groot deel te danken aan Lionel Messi, die in de dertiende en de vijftiende minuut de eerste twee treffers voor zijn rekening nam. Beide keren gaf Jordi Alba de assist. Bij de 3-0 in de 28e minuut waren de rollen omgekeerd en scoorde Alba op aangeven van Messi. Na de 4-0 van Luis Suarez drie minuten later leek een monsterscore in de maak, maar Barcelona schakelde daarna een tandje terug. Pas in de slotfase kon het publiek nog een keer opveren na een goal van Ivan Rakitic.(NU.nl)…[+]