Barcelona loopt verder uit op Atletico, Ronaldo scoort vier keer voor Real

barca

FC Barcelona is zondag weer een stap dichter bij de 25e Spaanse landstitel gekomen. De ongeslagen koploper versloeg Athletic Bilbao in Camp Nou met 2-0, terwijl concurrent Atletico Madrid verloor. Cristiano Ronaldo scoorde vier keer voor Real Madrid tegen Girona: 6-3. Barcelona had tegen Bilbao slechts acht minuten nodig om op voorsprong te komen. Paco Alcacer schoof de bal na een assist van Jordi Alba in de verre hoek.

Na een halfuur spelen stond de eindstand al op het scorebord, nadat Lionel Messi met een schuiver vanaf de rand van het strafschopgebied de voorsprong van Barcelona verdubbelde. Eerder stuitten Paulinho en Messi nog op doelman Kepa Arrizabalaga en raakte Philippe Coutinho de lat. Nadat het 0-2 was geworden, schoot Coutinho nogmaals tegen de lat en Paulinho op de paal. In de tweede helft nam Barcelona gas terug en werd er niet meer gescoord.(NU)…[+]