Barcelona ontsnapt dankzij late goal Lewandowski en staat weer even naast Real

barcelona
FC Barcelona heeft zaterdag dankzij een doelpunt in de extra tijd met 0-1 gewonnen bij Valencia. Robert Lewandowski scoorde in de derde minuut van de extra tijd, waardoor de ploeg van Xavi in punten gelijk staat met La Liga-koploper Real Madrid, dat zondag nog in actie komt. Frenkie de Jong had in Mestalla een basisplaats bij FC Barcelona en maakte de negentig minuten vol. De herstellende Memphis Depay ontbrak nog wel, maar het gaat de goede kant op met de spits van het Nederlands elftal. Mogelijk keert hij dinsdag tijdens de Champions League-wedstrijd tegen FC Viktoria Plzen terug in de wedstrijdselectie. Barcelona kende een moeizame avond tegen Valencia, waar Justin Kluivert mocht starten en na 72 minuten gewisseld werd. De Catalanen juichten wel na 23 minuten, maar de treffer van Ansu Fati werd afgekeurd wegens buitenspel.(NU)…[+]