Bayern en Robben houden stand tegen Sevilla in kwartfinales CL

robben

Bayern München is na een jaar afwezigheid weer doorgedrongen tot de halve finales van de Champions League. De Duitsers trokken de vorige week in Sevilla verkregen 2-1 voorsprong over de streep in de return door een doelpuntloos gelijkspel (0-0) in de Allianz Arena. De Duitse ploeg van trainer Jupp Heynckes, die zaterdag de landstitel prolongeerde, zag de marge in de terugwedstrijd op vertrouwde bodem geen moment echt in de problemen komen.

Bij de Spanjaarden werd Joaquin Correa in de tweede minuut van de blessuretijd nog weggestuurd met een rode kaart na een grove charge op Bayern-middenvelder Javi Martinez. Arjen Robben had een basisplaats gekregen en mocht de hele wedstrijd als rechtsbuiten blijven staan van Heynckes. De 34-jarige buitenspeler is de vierde Nederlander in de halve finales, naast Kevin Strootman (AS Roma) en Liverpool-spelers Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum.(NU)…[+]