Bayern klopt Dortmund bij afscheid arbiter Steinhaus en wint Duitse supercup

bayern

Bayern München heeft woensdagavond voor de achtste keer de Duitse supercup gewonnen. De regerend landskampioen was op eigen veld met 3-2 te sterk voor Borussia Dortmund bij de laatste wedstrijd van de vrouwelijke toparbiter Bibiana Steinhaus. Bayern leek aanvankelijk op weg naar een eenvoudige zege. ‘Der Rekordmeister’ stond na iets meer dan een half uur met 2-0 voor dankzij treffers van Corentin Tolisso en Thomas Müller. Tolisso opende in de achttiende minuut de score door Dortmund-doelman Marwin Hitz in twee instanties te passeren. Zijn eerste inzet belandde via de keeper op de lat, waarna hij de bal van dichtbij in het lege doel tikte. Müller kopte in de 32e minuut raak uit een afgemeten voorzet van Alphonso Davies.In de slotfase van de eerste helft bracht Dortmund de spanning terug via een doelpunt van Julian Brandt. De aanvaller rondde een snelle aanval van ‘Die Borussen’ af met een hard schot. Erling Haaland tekende tien minuten na rust voor de gelijkmaker na een prachtige pass door het midden van Thomas Delaney.(NU)…[+]