Bayern München naast Dortmund aan kop, Bosz wint met Leverkusen

bayern

FC Bayern München heeft zaterdagavond in de Bundesliga maximaal geprofiteerd van de nederlaag van koploper Borussia Dortmund een dag eerder. Bayern won met 5-1 bij Borussia Mönchengladbach en komt in punten gelijk met Dortmund. Voor Peter Bosz was er met Bayer Leverkusen eveneens een zege.

Bayern München begon uitstekend aan de op papier lastige uitwedstrijd bij Gladbach, dat de vierde plaats inneemt. De Duitse recordkampioen stond via Javi Martínez en Thomas Müller na elf minuten al met 2-0 voor. Lars Stindl maakte het in de 37e minuut weer even spannend door de 2-1 binnen te werken, maar direct na rust breidde Robert Lewandowski de marge weer uit naar twee. Serge Gnabry maakte een kwartier voor het einde de 4-1 en in blessuretijd mocht Lewandowski vanaf de strafschopstip nog zijn tweede van de avond maken.(NU)…[+]