Bayern nieuwe koploper in Bundesliga door zege op Köln en verlies RB Leipzig

bayern

Bayern München is de nieuwe koploper in de Bundesliga. De regerend landskampioen was met invaller Joshua Zirkzee zaterdag met 1-2 te sterk voor 1. FC Köln en zag RB Leipzig later op de dag met 1-0 verliezen bij Borussia Mönchengladbach. Het was na dertien minuten al raak voor Bayer München. Köln-verdediger Marius Wolf kreeg de bal in het strafschopgebied op zijn hand en dus wees scheidsrechter Frank Willenborg naar de stip. Thomas Müller schoot onberispelijk raak. Op slag van rust verdubbelde Bayern zijn voorsprong. Na een snelle counter kreeg Serge Gnabry de bal voor zijn voeten en de vleugelaanvaller vond na een solo met zijn linker de verre hoek. 1. FC Köln kwam in de slotfase nog terug tot 1-2 via Dominick Drexler, wiens treffer werd toegekend door de VAR nadat de grensrechter nog vlagde voor buitenspel, maar verder dan dat kwam de thuisclub niet.(NU)…[+]