België verspeelt 2-0-voorsprong tegen Frankrijk en mist Nations League-finale

belgie

België is donderdag op pijnlijke wijze de finale van de Nations League misgelopen. De ‘Rode Duivels’ gaven tegen Frankrijk een 2-0-voorsprong uit handen en verloren door een doelpunt in de negentigste minuut met 2-3 van de regerend wereldkampioen. Na verschillende kansen kwam België in de 37e minuut op voorsprong via Yannick Carrasco. Niet veel later zorgde Lukaku voor het hoogtepunt van de avond. Na een fraai overstapje schoot de spits van Chelsea de bal vanuit een moeilijke hoek in het dak van het doel. Na rust kwam Frankrijk helemaal terug in de wedstrijd en gaf België de 2-0-voorsprong volledig uit handen. Karim Benzema maakte na ruim een uur spelen de 2-1 en Kylian Mbappé was zeven minuten later vanaf 11 meter trefzeker. In de absolute slotfase schoot Theo Hernández de winnende 2-3 binnen.(NU)…[+]