Benauwde zege Real in titelrace, Metgod degradeert met Granada

real

Real Madrid heeft zaterdag in eigen huis een benauwde zege geboekt in de strijd om de Spaanse landstitel. Valencia werd met 2-1 verslagen. Granada, met assistent-trainer John Metgod voor het eerst op de bank, degradeerde door een 2-1 nederlaag tegen Real Sociedad. Real Madrid versloeg Valencia door een late treffer van Marcelo, die in de 86e minuut voor grote opluchting zorgde in Santiago Bernabeu. Vier minuten eerder had Daniel Parejo namens de bezoekers nog voor 1-1 gezorgd.

Cristiano Ronaldo zette Real in de eerste helft op voorsprong met de 367e competitiegoal uit zijn carrière. De 32-jarige Portugees verzuimde er in de 57e minuut 2-0 van te maken door een strafschop te missen. Dat moment werd Real uiteindelijk dus niet fataal. Door de winst heeft de ploeg van trainer Zinedine Zidane nu 81 punten uit 34 wedstrijden. Daarmee is de voorsprong op achtervolger FC Barcelona, dat later zaterdag op bezoek gaat bij Espanyol en daarmee weer een duel voorloopt op de rivaal, drie punten.(NU.nl)...[+]