Benfica en Arsenal zetten grote stap naar halve finales Europa League

benfica

Benfica en Arsenal hebben donderdag een grote stap richting de halve eindstrijd in de Europa League gezet. Benfica won thuis met 4-2 van Eintracht Frankfurt, terwijl Arsenal het heenduel met Napoli met een 2-0-zege afsloot. Chelsea en Valencia zijn na uitzeges ook op weg naar de laatste vier. Bij Benfica was de pas negentienjarige João Felix de man van de wedstrijd. De aanvaller opende halverwege de eerste helft vanaf 11 meter de score en zorgde na de gelijkmaker van Luka Jovic ook voor de 2-1.

De Duitsers, waar Jonathan de Guzman inviel en Jetro Willems op de bank bleef, stonden al vanaf de twintigste minuut met tien man, na rood voor Evan N’Dicka. Benfica speelde het met een man meer uitstekend uit, want vlak na rust kopte Rúben Dias de 3-1 binnen. João Felix zorgde snel daarna voor 4-1. Op aangeven van De Guzman maakte Gonçalo Paciênca er nog wel 4-2 van, waardoor Frankfurt volgende week in de return nog een kans maakt.(NU)…[+]