Bergwijn hervat training bij PSV

Bergwijn-hervat

VOETBAL – Steven Bergwijn heeft maandagochtend weer meegetraind bij PSV. De aanvaller meldde zich vorige week met een blessure af bij Jong Oranje.

Bergwijn kampte namelijk met liesklachten, maar volgens het Eindhovens Dagblad stond de jongeling maandag gewoon weer op het trainingsveld. De verwachting is dat Bergwijn komend weekend gewoon in actie kan komen. PSV, de koploper in de Eredivisie met twaalf punten uit vier duels, gaat zaterdag op bezoek bij ADO Den Haag.

Steven Bergwijn stond op de shortlist voor een plekje in het Nederlands elftal, maar bondscoach Ronald Koeman stelde dat Jong Oranje de 20-jarige speler hard nodig had. Hij werd daarom niet geselecteerd voor het grote Oranje, maar voor de belangrijke EK-kwalificatieduels van de beloften tegen Jong Engeland en Jong Schotland.

Zonder Bergwijn pakte Jong Oranje donderdagavond een puntje in Engeland (0-0). Dinsdagavond volgt een thuiswedstrijd tegen de Schotten en die moet gewonnen worden om nog een reële kans te houden op plaatsing voor het EK van volgend jaar…[+]