Best geslaagden krijgen schoolpakketten

school

PARAMARIBO – Stichting Samora Anijs Foundation (SAF) zal morgen aan ongeveer 142 best geslaagden van de zesde klassen van verschillende scholen in het binnenland en ook in Paramaribo schoolpakketten verstrekken. Herman Jintie, secretaris van Stichting Samora Anijs Foundation, zegt dat de stichting speciaal besloten heeft om die kinderen van de zesde klassen te motiveren om verder te studeren.

Jintie geeft aan dat de stichting al sinds 2001 aan het begin van elk schooljaar schoolpakketten en studiebeurzen uitreikt aan best geslaagden van de zesde klassen van scholen in verre districten. Ook aan kinderen op scholen in achtergestelde buurten worden pakketten gegeven. Dit jaar krijgen 142 leerlingen van 35 scholen een schoolpakket.

De districten die in aanmerking komen zijn Paramaribo, Para, Brokopondo, Sipaliwini, Saramacca en Marowijne. Leerlingen van scholen in het kustgebied en het oosten komen naar de Grote Stadskerk en de scholen van het zuiden gaan naar Klaaskreek. Jintie zegt dat de kinderen en de schoolleiders allemaal uitgenodigd zijn om eerst een kerkdienst bij te wonen in de kerk van de Evangelische Broedergemeente in Klaaskreek en de Grote Stadskerk. Na de dienst worden de schoolpakketten uitgereikt…[+]