Biza-minister ontvangt Het kruis voor een kankantri

boek biza

PARAMARIBO – Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken heeft het boek Het Kruis voor een Kankantri van Franklin Jabini als eerste in ontvangst genomen. De schrijver presenteerde op 12 augustus in de Lutherse Kerk het boek, waarvan het voorwoord door de bewindsman is geschreven. Dit meldt het ministerie in een persbericht.

In het boek wordt de vestiging van de verschillende denominaties van het christendom in Suriname vanaf het midden van de 17e eeuw tot het einde van de 20e eeuw beschreven. Jabini heeft hun ontwikkeling in Suriname binnen hun sociaal-maatschappelijke context geplaatst, waardoor onder meer de verwevenheid van kerk en Staat in de vroege geschiedenis van het christendom in Suriname duidelijk naar voren komt.

Volgens minister Noersalim is ook in Suriname de geschiedenis van kerk en geloof ver in de tijd terug te voeren. Dat laat Franklin Jabini ons met zijn belangrijke geschiedkundige bijdrage Het Kruis voor een Kankantri zien. Scholen, ziekenhuizen en medische posten in het binnenland zijn het aantoonbare bewijs dat de kerk heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van Suriname, een bijdrage die nog steeds wordt geleverd. Ik ben ervan overtuigd dat dit boek een bijdrage zal leveren aan de verdere wetenschappelijke verdieping van het christendom in Suriname”, zei de minister aan de aanwezigen. Hij sprak de hoop uit dat de gepresenteerde kennis de harmonie in onze multireligieuze samenleving krachtiger zal consolideren…[+]