Blessure Mbappé smetje op oefenzege wereldkampioen Frankrijk op Bolivia

blesurre

Wereldkampioen Frankrijk heeft zondag in een oefenduel met 2-0 gewonnen van Bolivia. Smet op de zege was het uitvallen van Kylian Mbappé. De spits greep vlak voor rust naar zijn enkel en liet zich verzorgen. Na de rust keerde Mbappé niet meer terug op het veld. Het is nog onduidelijk wat de exacte ernst van zijn kwetsuur is. Bondscoach Didier Deschamps zei te verwachten dat het meevalt.

De 2-0-eindstand was bij rust al bereikt. Atlético Madrid-middenvelder Thomas Lemar opende de score met een fraaie lob na een knappe pass van zijn clubgenoot Antoine Griezmann. De spits scoorde in de 43e minuut zelf de tweede treffer na een klutssituatie. Met de wedstrijd in Nantes bereidde Frankrijk zich voor op de uitwedstrijden tegen Turkije (zaterdag) en Andorra (volgende week dinsdag) in de EK-kwalificatie. Bolivia maakt zich op voor de Copa America, waarbij de ploeg later deze maand in de poulefase tegen Brazilië, Peru en Venezuela speelt.(NU)…[+]