Blind vindt dat mentale weerbaarheid doorslag heeft gegeven in titelstrijd

blind

Daley Blind is blij dat hij in zijn eerste seizoen na zijn terugkeer meteen de landstitel gaat pakken met Ajax. De verdediger vindt dat de mentale weerbaarheid van de Amsterdammers dit seizoen de doorslag heeft gegeven in de zinderende strijd om de schaal met PSV.

“We hebben het een paar keer zelf laten liggen. Dat we gelijk konden komen of eroverheen konden gaan. Maar we hebben altijd geloof in eigen kunnen gehouden en zijn keihard blijven knokken. Dan zie je wat het oplevert”, zei Blind na de 4-1-thuiszege op FC Utrecht. “Ik denk dat de thuiswedstrijd tegen PSV (3-1) het kantelpunt is geweest. Die overwinning was ontzettend belangrijk voor ons. Zij konden met een man meer op het veld niet brengen wat ze wilden en wij sleepten hem er uiteindelijk uit. Dat gaf wel een boost.”

 Ajax kon zondag de champagne alvast koud zetten. De koploper zag PSV met 1-0 verliezen op bezoek bij AZ en heeft daardoor met nog één speelronde te gaan drie punten voorsprong en bovendien een veel beter doelsaldo dan de Eindhovenaren (+84 om +70).(NU)…[+]