Bondscoach Iran vindt het onbegrijpelijk dat Ronaldo geen rood kreeg 

bondscoach

Bondscoach Carlos Queiroz van Iran is zeer teleurgesteld dat zijn ploeg er maandag niet in slaagde de achtste finales van het WK te halen, maar vindt het vooral onbegrijpelijk dat Cristiano Ronaldo geen rood kreeg. In het laatste groepsduel speelde Iran ternauwernood met 1-1 gelijk tegen de Portugezen, maar dat was niet genoeg voor het bereiken van de volgende ronde.

Volgens Queiroz verdiende zijn ploeg niet één, maar twee strafschoppen. Hij vindt dat Ronaldo in de slotfase voor een slaande beweging een rode in plaats van een gele kaart had moeten krijgen. “Er verdiende maar één ploeg te winnen en dat was Iran. Ik weet het, ik ben een slechte verliezer. Ik ben trots op mijn ploeg, maar ook gefrustreerd. Een elleboog is een rode kaart, ook als je Ronaldo of Messi heet”, aldus Queiroz, de Portugees die al sinds 2011 bondscoach van Iran is.

“We hebben tienduizenden dollars uitgegeven aan een peperduur systeem. Er zitten vijf mannen naar de beelden te kijken, maar toch zien ze allemaal geen elleboog. Sorry, maar daar begrijp ik helemaal niets van. Het systeem van de videoarbitrage werkt niet goed.”(NU)…[+]