Brazilië neemt revanche en maakt einde aan ongeslagen reeks Duitsland

brazilie

Gabriel Jesus maakte in het Olympiastadion van Berlijn een einde aan de indrukwekkende reeks van de Duitsers. De ‘Mannschaft’ bleef tot dinsdag in 22 opeenvolgende interlands ongeslagen. De Brazilianen namen met de oefenzege revanche voor de halve eindstrijd van het WK van 2014. De gastheer ging toen voor eigen publiek bijzonder pijnlijk af tegen de latere kampioen: 7-1. Een kopbal van Gabriel Jesus bleek doelman Kevin Trapp dinsdag te machtig. Hij kon er nog wel zijn handen tegen krijgen, maar niet verhinderen dat de Manchester City-spits zich tot matchw

Kylian Mbappé was in Sint-Petersburg de grote man aan Franse zijde. De 19-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain opende in de veertigste minuut de score en stelde zeven minuut voor tijd met zijn tweede treffer van de avond de zege veilig.

Paul Pogba was de maker van het tweede Franse doelpunt. De middenvelder van Manchester United was voor het eerst trefzeker sinds november vorig jaar. In de 68e minuut deed Fedor Smolov nog wel iets terug, maar verder dan de treffer van de oud-Feyenoorder kwam Rusland niet.

Met de winst herstelde Frankrijk zich van de nederlaag van vorige week tegen Colombia (2-3). De Russen moesten in de voorbereiding op ‘hun’ WK opnieuw een nederlaag incasseren. Vrijdag won Brazilië al met 3-0. (NU)…[+]