Brazilië walst mede dankzij eerste interlandgoal Neres over Honduras heen

brazilie

Brazilië heeft mede dankzij de eerste interlandgoal van David Neres een royale oefenzege geboekt op Honduras. Het werd liefst 7-0 in Porto Alegre. De aanvaller van Ajax had een basisplaats gekregen bij Brazilië, dat zich voorbereidt op de Copa América. Hij zorgde in de tweede helft voor de 5-0.

Neres ging op snelheid zijn directe tegenstander voorbij, waarna hij vanaf de linkerkant op het doel afging. Met een listig puntertje passeerde hij vervolgens de doelman. Brazilië kwam al na zes minuten op voorsprong dankzij Gabriel Jesus. Thiago Silva kopte al snel daarna de 2-0 binnen. Honduras moest vervolgens met een man minder door, na rood voor Romell Quioto. In ondertal was Honduras helemaal kansloos. Philippe Coutinho, nogmaals Jesus, Neres, Roberto Firmino en Richarlison bezorgden de Hondurese doelman Luis López een vervelende dag.Brazilië neemt het in de groepsfase van de Copa América op tegen Bolivia (14 juni), Venezuela (18 juni) en Peru (22 juni). De ploeg van Tite speelt al zijn groepsduels in São Paulo. Het land jaagt op de eerste titel sinds 2007.(NU)…[+]