Brazilië wint met tien man voor negende keer in historie Copa América

brazilie

Brazilië heeft zondag voor eigen publiek voor de negende keer beslag gelegd op de Copa América. Peru werd in de finale met tien man met 3-1 verslagen. Gabriel Jesus werd in stadion Maracanã de man van de wedstrijd. De spits van Manchester City scoorde en gaf een assist, maar kreeg in de tweede helft een rode kaart. Met tien man hielden de ‘Goddelijke Kanaries’ moeizaam stand.

Brazilië kwam na een kwartier uit de eerste geslaagde aanval van de wedstrijd op voorsprong. Jesus draaide zich aan de rechterkant knap vrij en zette voor op Everton, die Ajacied David Neres wederom uit de basis hield. Everton schoot in één keer raak. Er leek weinig aan de hand voor de ploeg van bondscoach Tite, tot Peru vlak voor rust uit het niets een strafschop kreeg, na hands van Thiago Silva. Paolo Guerrero stuurde Alisson de verkeerde hoek in en bracht de tweevoudig winnaar van de Copa América op gelijke hoogte.(NU)…[+]