Chelsea klopt Manchester United en treft Arsenal in FA Cup-finale

chelsea

Chelsea heeft zich zondag als tweede ploeg geplaatst voor de finale van de FA Cup. De Londenaren waren op Wembley met 3-1 te sterk voor Manchester United en nemen het in de eindstrijd op tegen stadgenoot Arsenal.

Olivier Giroud opende diep in de blessuretijd van de eerste helft de score voor Chelsea op het voor publiek gesloten Wembley. Enkele minuten na rust verdubbelde Mason Mount de voorsprong en een kwartier voor tijd zorgde Antonio RĂ¼diger voor de beslissing. Bruno Fernandes deed uit een penalty nog wat terug namens United. Chelsea haalde twee jaar geleden voor het laatst de FA Cup-finale en won toen van Manchester United (1-0). De ‘Blues’ veroverden in totaal acht keer de beker en speelden dertien keer de eindstrijd. De finale van de 139e editie wordt op 1 augustus gespeeld op Wembley en wordt een reprise van de eindstrijd van drie jaar geleden. Toen ging de beker naar Arsenal, dat Chelsea met 2-1 klopte. (NU)…[+]