Chelsea maakt in kletsnatte derby einde aan indrukwekkende reeks Mourinho

mourinho

José Mourinho heeft donderdag voor het eerst in zijn carrière twee thuiswedstrijden op rij in de Premier League verloren. De Portugese manager zag Tottenham Hotspur in de stromende regen de Londense derby tegen zijn oude club Chelsea met 0-1 verliezen. Jorginho maakte in de 24e minuut uit een strafschop het enige doelpunt van de wedstrijd. De bal ging op de stip na een overtreding van Eric Dier op Timo Werner. Enkele minuten voor rust was Tottenham dicht bij de gelijkmaker, maar de kopbal van Serge Aurier ging net naast. In de tweede helft liet Chelsea meerdere kansen liggen om de marge te verdubbelen en hield doelman Hugo Lloris de thuisploeg op de been met een prachtige redding op een inzet van Mason Mount.Tottenham ging in de slotfase nog op jacht naar de gelijkmaker, maar kon de derde nederlaag op rij in de Premier League niet voorkomen. Carlos Vinícius zorgde voor het grootste gevaar met een kopbal die net naast ging.(NU)…[+]