Chelsea neemt Giroud over van Arsenal, Dortmund huurt Batshuayi

chelsea

Olivier Giroud verruilt Arsenal per direct voor Chelsea. De 31-jarige spits tekende woensdag op de laatste dag van de winterse transferperiode een contract tot medio 2019 op Stamford Bridge. De ‘Blues’ verhuurden daarnaast Michy Batshuayi aan Borussia Dortmund. Chelsea maakte de komst van Giroud woensdag bekend op zijn website. De Fransman gaat rugnummer 18 dragen bij de regerend landskampioen en huidige nummer drie van de Premier League.

“Chelsea is één van de grootste clubs in de Premier League. Ik ben heel trots dat ik hier mijn loopbaan vervolg en ik kan niet wachten op mijn debuut”, aldus Giroud. De 69-voudig international van Frankrijk stond sinds 2012 onder contract bij Arsenal, waar hij nog beschikte over een contract tot medio 2019. Giroud speelde in dienst van de ‘Gunners’ honderdtachtig Premier League-duels en kwam daarin 73 keer tot scoren.

Dit seizoen maakte Giroud in zestien competitiewedstrijden zijn opwachting. Voor zijn vertrek naar Engeland in 2012 speelde de aanvaller in Frankrijk voor Grenoble, FC Tours en Montpellier.(NU.nl)…[+]