Chelsea stelt clubicoon Lampard definitief aan als hoofdtrainer

chelsea

Chelsea heeft clubicoon Frank Lampard donderdag als manager aangesteld. De oud-middenvelder tekent een driejarig contract bij ‘The Blues’. Lampard komt over van Derby County, waarbij hij in de zomer van 2018 zijn loopbaan als trainer begon. De club uit het Championship zou Phillip Cocu als opvolger van de 41-jarige Engelsman willen aanstellen.

Tussen 2001 en 2014 stond Lampard al als speler onder contract bij Chelsea. De 106-voudig international, die in februari 2017 een punt achter zijn loopbaan zette, werd in die periode van dertien jaar onder meer drie keer kampioen en won in het seizoen 2011/2012 de Champions League met de Londenaren. “Ik ben immens trots dat ik bij Chelsea terugkeer als hoofdtrainer”, zegt Lampard op de site van Chelsea. “Iedereen kent mijn liefde voor de club en de geschiedenis die we samen hebben, maar mijn focus ligt nu volledig op het komende seizoen. Ik wil hard werken om de club in de toekomst weer successen te bezorgen.”

Chelsea-directeur Marina Granovskaia is dolblij dat ze erin geslaagd is Lampard los te weken bij Derby County. “Frank weet alles over deze club en heeft afgelopen seizoen aangetoond dat hij een van de meest getalenteerde coaches in het voetbal is. Wij denken dat dit voor hem het perfecte moment is om terug te keren.”(NU)…[+]