City en Chelsea naar achtste finales FA Cup, hoofdrol El Ghazi bij Lille

city

Manchester City en Chelsea hebben zich zondag geplaatst voor de achtste finales van de FA Cup. In Frankrijk bezorgde Anwar El Ghazi Lille een overwinning met een goal en een assist. Manchester City won de uitwedstrijd tegen Cardiff City, dat uitkomt op het tweede Engelse niveau, met 0-2. Kevin De Bruyne en Raheem Sterling scoorden voor de koploper van de Premier League.

De Bruyne verraste doelman Neil Etheridge al in de achtste minuut met een slim genomen vrije trap. Sterling kopte raak na een assist van Bernardo Silva en zette zo al in de 37e minuut de 0-2 eindstand op het scorebord. Tegenvaller voor Manchester City was het geblesseerd uitvallen van Leroy Sané. Hij werd het slachtoffer van een harde charge van Joe Bennett, die van geluk mocht spreken dat hij ontsnapte met geel. Sané staat zeker twee weken aan de kant met een enkelblessure. Bij City maakte Belgisch international Vincent Kompany zijn rentree na een maand blessureleed. De verdediger speelde de hele wedstrijd mee.(NU.nl)…[+]