City knokt zich langs Liverpool en brengt spanning terug in titelrace

city

Manchester City heeft de spanning in de strijd om de titel in de Premier League donderdag volledig teruggebracht. ‘The Citizens’ waren in een enerverende topper met 2-1 te sterk voor koploper Liverpool. Sergio Agüero zorgde vijf minuten voor rust voor 1-0 met een hard schot uit een moeilijke hoek. Vlak daarvoor was Liverpool dicht bij een voorsprong, maar uit doellijntechnologie bleek dat de bal vlak voor het passeren van de doellijn werd weggewerkt.

Na rust kwam Liverpool na een mooi uitgespeelde aanval op gelijke hoogte (treffer Roberto Firmino), maar het was toch City dat aan het langste eind trok. Leroy Sané scoorde via de binnenkant van de paal. Door de overwinning in het eigen Etihad Stadium verkleinde het City van manager Josep Guardiola het gat naar Liverpool tot vier punten: 54 om 50. Nummer drie Tottenham Hotspur heeft 48 punten en staat dus ook nog dichtbij.(NU)…[+]