City simpel naar achtste finales FA Cup, blamage Everton en West Ham

city

Manchester City heeft zich zaterdag eenvoudig geplaatst voor de achtste finales van de FA Cup. De ploeg van manager Josep Guardiola haalde met 5-0 uit tegen Burnley. Everton liet zich met 3-2 verrassen door Millwall en West Ham United blameerde zich met een 4-2-nederlaag bij Wimbledon.

Gabriel Jesus opende halverwege de eerste helft in het Etihad Stadium de score voor City tegen Burnley. Kort na rust verdubbelde Bernardo Silva de marge en even later maakte Kevin De Bruyne er met een fraai afstandsschot 3-0 van. Een kwartier voor tijd breidde City de voorsprong verder uit dankzij een eigen doelpunt van Kevin Long en in de slotfase bepaalde Sergio Aguero de eindstand uit een strafschop. In The Den ging Everton in de slotfase onderuit tegen Millwall. Murray Wallace maakte diep in blessuretijd uit een klutssituatie de winnende treffer voor de ploeg uit het Championship.(NU)…[+]