“De politie verrijkt geen enkel sleepbedrijf”

Politieman aangehouden

PARAMARIBO – “De politie verrijkt geen enkel sleepbedrijf”, zegt hoofdinspecteur Lloyd Tolud, regiocommandant Paramaribo. Hij geeft aan dat de politie voortaan eenieder die fout parkeert zal bekeuren. Bovendien worden de fout geparkeerde auto’s ook weggesleept.

De ondernemer N vertelt aan de krant dat hij op 10 januari zijn wagen parkeerde in de omgeving van de Noorderkerkstraat. Zijn wagen werd weggesleept. Hij ging naar de politie en kreeg een strookje bij welke sleepbedrijf hij moest zijn voor zijn voertuig. Hij moest zoeken naar het sleepbedrijf en betaalde voor de sleepkosten. Volgens hem bekeurde de politie hem niet voor fout parkeren. Bij hem ontstaat de indruk dat de politie voor een sleepbedrijf werkt. Hij vindt dat de politie sleepbedrijven bevoordeeld door het laten wegslepen van auto’s. Het viel hem op dat hij geen boete opgelegd kreeg voor foutparkeren, maar meteen een strookje met de naam van een sleepbedrijf in handen kreeg. Naar zijn mening lijkt het op een nieuwe werkwijze van de politie te gaan.

Volgens hem gaat geen geld in de staatskas maar bij het sleepbedrijf. Hoofdinspecteur Tolud legt uit dat de politie de bevoegdheid heeft om bij het laten wegslepen van voertuigen een overtreder niet te beboeten. Het hangt van de individuele politieman af dat die een overtreder niet beboet gelet op de lezing die de overtreder aanhaalt waarom hij/zij de wagen fout parkeerde. De politieman volstaat dan met een waarschuwing. Tolud heeft echter besloten dat voortaan alle foutparkeerders beboet zullen worden naast het wegslepen van de wagen. Hij vindt dat het niet klopt dat een sleepbedrijf bevoordeeld of verrijkt wordt met deze maatregel.  Hij geeft aan dat voertuigen van foutparkeerders in het stadscentrum worden weggesleept zodat voetgangers vrijelijk op de voetpaden kunnen lopen. De voetpaden worden bezet gehouden door de autobestuurders…[+]