Deutsche Bank gesommeerd informatie over Trump te delen

duetshe

Twee commissies van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben een aantal financiële instellingen verzocht informatie over de financiën van president Donald Trump te verstrekken. Een van de instellingen is de Deutsche Bank, zo maken de Democratische leiders van de commissies bekend.

“Het mogelijke gebruik van het Amerikaanse financiële stelsel voor ongeoorloofde doeleinden is een zeer ernstige zorg”, stelde de voorzitter van het comité voor financiële diensten Maxine Waters. Adam Schiff van de inlichtingencommissie sprak van een “vriendelijke sommatie aan Deutsche Bank”. De commissies zijn al langer met Deutsche Bank in gesprek over Trumps zakelijke banden. Sinds de Democraten de controle hebben overgenomen in het Huis van Afgevaardigden zijn ze via de commissies onderzoeken naar het financiële verleden van Trump gestart.

Deutsche Bank heeft The Trump Organization honderden miljoenen dollars geleend voor vastgoedprojecten. De bank is een van de weinige grote geldschieters die Trump kredieten heeft verstrekt na een reeks faillissementen van zijn hotel- en casinobedrijven in de jaren negentig.(NU)…[+]