Diasporawebsite officieel in gebruik genomen in Frans-Guyana

frans guyana

PARAMARIBO – In aanwezigheid van onder meer Surinamers die woonachtig zijn in Frans-Guyana (Surinaamse diaspora), heeft in Frans-Guyana de officiële ingebruikname plaatsgevonden van de diasporawebsite van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Suriname. Dit vond plaats op 27 januari.

In zijn toespraak tot de genodigden stelde de directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Luziano Truideman, onder andere het navolgende: “De regering van Suriname is reeds geruime tijd bezig  met het ontwikkelen van een diasporabeleid, waarbij het van groot belang is om alle personen van Surinaamse afkomst te kunnen bereiken en te identificeren. Een geproefde methode in dit proces is een website, speciaal opgezet voor de Surinaamse diaspora om hen deelgenoot te maken van het diasporabeleid van Suriname. Het gaat hierbij om hen te betrekken bij de formulering en ontwikkeling van beleidsstrategieën via een survey-optie op de website, die de Surinaamse diaspora middels het online beantwoorden van een aantal vragen in staat moet stellen om hun kennis en vaardigheden en andere relevante gegevens te registreren.”

De lancering van de website valt onder een reeks van activiteiten die behoren tot het project ‘Mapping of the Surinamese Diaspora’ (het in kaart brengen van de Surinaamse diaspora) dat het ministerie uitvoert in samenwerking met de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), die voor de technische ondersteuning zorgt…[+]