Djokovic ontkent na rentree dat hij om meer prijzengeld heeft gevraagd

djo

Novak Djokovic was dinsdag meer dan gelukkig met zijn rentree op de ATP Tour, maar de Serviër moest na zijn zege op Donald Young in de eerste ronde van Australian Open vooral veel vragen beantwoorden over zijn vermeende oproep voor meer prijzengeld in het tennis.

De Britse krant Daily Mail berichtte zondag dat de 30-jarige Djokovic twee dagen eerder bij een verplichte jaarlijkse bijeenkomst voor spelers op de ATP Tour zou hebben opgeroepen tot het oprichten van een vakbond. Dat zou de tennissers een sterkere positie geven om de ATP om meer prijzengeld te vragen. Djokovic, voorzitter van de spelersraad van de ATP, zei dinsdag op de persconferentie na zijn 6-1, 6-2 en 6-4 zege op Young in Melbourne dat de verhalen in de media “een beetje overdreven” waren.

“Er zijn wat dingen uit de context gehaald. Jullie hebben me neergezet als iemand die erg hebzuchtig is en om een boycot heeft gevraagd.” “Ik respecteer de vrijheid van de media en jullie keuzes om hierover te schrijven, maar veel van wat er geschreven is, is niet waar. Wat er gebeurd is, is dat wij als spelers gewoon over een aantal onderwerpen wilden spreken. Ik denk dat daar niets mis mee is. Er zijn geen besluiten genomen en er is niet gesproken over een boycot.”(NU.nl)…[+]