EBS breidt gasopslagcapaciteit uit

EBS lanceert Slim met stroom

PARAMARIBO – NV Energiebedrijven Suriname (EBS) is momenteel bezig de gasopslagcapaciteit van Ogane te Livorno, uit te breiden met 800 metrieke ton (MT), om te kunnen voorzien in de toenemende vraag in Liquified Petroleum Gas (LPG). Dit meldt de EBS in een persbericht.

In dit project zijn ook de benodigde LPG-pompen en instrumentatie inbegrepen. In verband met de veiligheid worden tegelijkertijd een brandbeveiligingssysteem, inclusief brandbluspomp geïnstalleerd. De import van LPG is ongeveer 25.000 MT per jaar. LPG wordt in haast alle huishoudens als kookgas gebruikt. Ogane levert jaarlijks ruim 1 miljoen gascilinders aan zowel huishoudens als industriële klanten. De expansie is noodzakelijk om in de toenemende vraag naar LPG (kookgas) te kunnen voorzien.

Op het bedrijfsterrein van het gasbedrijf staan momenteel 5 bolvormige LPG-tanks met een totale opslagcapaciteit van 1550 metrieke ton. De uitbreiding met 3 cilindrische tanks biedt opslagcapaciteit voor ongeveer 800 metrieke ton. De totale capaciteit na de installatie van deze 3 nieuwe tanks komt dan op 2350 metrieke ton. Deze investering is geraamd op USD 5.2 miljoen en stelt de toenemende vraag naar LPG voor de komende 10 jaar veilig…[+]