Engeland bezorgt België eerste nederlaag sinds november 2018

engeland

Het Belgisch elftal heeft zondag voor het eerst in bijna twee jaar een nederlaag geleden. Engeland was in de Nations League met 2-1 te sterk voor de nummer één van de FIFA-ranking. Bij Noorwegen-Roemenië tekende Erling Haaland voor een hattrick. In een leeg Wembley kwam België nog wel op voorsprong. Romelu Lukaku werd in het zestienmetergebied onderuitgehaald door Eric Dier en hij benutte zelf de penalty. Vlak voor rust kreeg ook Engeland een strafschop omdat Thomas Meunier aanvoerder Jordan Henderson vasthield. Marcus Rashford tekende vanaf 11 meter voor de gelijkmaker: 1-1. Mason Mount werd halverwege de tweede helft de matchwinner. De spelmaker van Chelsea, bezig aan zijn negende interland, schoot de bal via het been van Toby Alderweireld in de verre hoek.(NU)…[+]