FBI ontslaat agent die kritische berichten over Trump verstuurde

FBI ontslaat

Peter Strzok, de FBI-agent die kritische berichten over de Amerikaanse president Donald Trump heeft verstuurd, is ontslagen. FBI-directeur David Bowdich heeft Strzok afgelopen vrijdag ontslagen, maakte Strzoks advocaat maandag bekend. Volgens de raadsman is Strzoks ontslag politiek gemotiveerd en vallen zijn berichten onder de vrijheid van meningsuiting.

Tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen in 2016 wisselde Strzok berichten uit met de voormalige FBI-advocaat Lisa Page. De advocaat vroeg in een aan Strzok gericht bericht onder meer of Trump president zou worden. “Nee, dat zullen we voorkomen”, antwoordde de FBI-agent toen. Ook noemde hij Trump “een idioot”.

Strzok was in twintig jaar tijd opgeklommen tot een hoge positie bij de FBI. Hij was betrokken bij het Ruslandonderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller, maar werd van het onderzoek gehaald toen bleek dat hij de genoemde berichten had geschreven. Eerder was hij betrokken bij het onderzoek naar de e-mails van Hillary Clinton.(NU)…[+]